2016-11-25 14:29:36• hírek • Szatmár.ro

Bővült a szatmári közterületfenntartó vállalat feladatköre

Az ADP a téli hónapokban foglalkozhat kátyúzással is - döntött a helyi tanács.

Szatmárnémeti helyi tanácsa a legutóbbi ülésén döntött arról, hogy bővíti a Bozai-Voda Cristian által vezetett Közterületfenntartó Vállalat (ADP) hatáskörét.

"Bővítettük az ADP tevékenységi körét, hogy a téli időszakban gödörtömésre tudjanak szerződést kötni az ezzel foglalkozó cégekkel. Ez egy lehetőség, amellyel a nagyon sürgős útjavítási munkálatokat próbáljuk megoldani, amíg az utak karbantartására kiírt közbeszerzésen a keretszerződést elnyerő cég nem tudja megkezdeni a munkát. Ez gyakorlatilag egy tartaléklehetőség. A városban több tucat olyan kátyú van, amelyek esetében nem lehet kivárni a március végét" - magyarázta Kereskényi Gábor polgármester.

Mint arról már hírt adtunk, közel két évig húzódó licit, fellebbezés, pereskedés és végül egy végleges bírósági döntés eredményeként végre megvan a cég, amely az utak karbantartását fogja végezni Szatmárnémetiben. Kereskényi Gábor polgármester kedden írja alá a szerződést a Diferit Kft. vezetőivel.

A szerződésben viszont az áll, hogy március 31-e után kezdenek dolgozni, ugyanis akkor kezdődik a kátyúzásra, aszfaltozásra javasolt időszak. Persze a Diferit előbb is kezdhet, ha a pogármesternek sikerül őket meggyőznie erről, illetve az időjárás is megfelelő lesz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: